Registracija .rs domena

www.
Web Hosting ponuda Web Hosting već od samo 0.8 EUR / Mesečno.

Streaming (radio&TV)Streaming je usluga koja Vam omogućava da emitujete Vaš audio ili video sadržaj preko interneta. Korišćenjem Ninet streaming servera za distribuciju Vašeg sadržaja možete biti sigurni da će u najkraćem mogućem roku biti prosleđen do Vaše publike. Bez obzira na to odakle prenosite odgovarajući sadržaj možete biti sigurni da će dospeti do Vaših slušalaca/gledalaca gde god se oni nalazili, uz pomoć Ninetovog snažnog, pouzdanog i fleksibilnog streaming servisa uživo. Ova usluga je namenjena svim radio i tv stanicama, koje žele da emituju svoj program preko interneta, kao i ljudima koji žele da koriste streaming za marketing ili u privatne svrhe. U svakom slučaju, veoma je jednostavno da krenete sa strimingom, ovde ćemo Vam ukazati na osnovne smernice.

Šta vam je u osnovi potrebno za streaming:

  • Računar (Pentium 4 sa 512 MB ram memorije, je neki minimum, koji se preporučuje)
  • Softver za kodiranje
  • Način povezivanja na računar, sadržaja koji želite da emitujete uživo (mikrofon, kamera, mikseta ili fajlovi sa računara)
  • Pouzdana Internet konekcija (preporučuje se da Vaš upload bude minimalno 512kbps)
  • Streaming nalog

Kako streaming radi:

Prvo, treba instalirati na Vašem računaru softver za kodiranje (enkoder) sadržaja, koji želite da emitujete putem interneta. Signal koji želite da emitujete biće povezan sa računarom uz pomoć audio/video kartice koja je instalirana na Vašem racunaru. Softver za kodiranje će onda konvertovati Vaš signal koji ide uživo, kako bi se poslao do streaming platforme za distribuciju sadržaja, onda odatle, se audio ili video sadržaj reemituje do Vaših slušalaca/gledalaca.

Koji formati se mogu koristiti:Šta čini streaming proces:

1. Osoba koja želi da strimuje (tv/radio) putem interneta(Vi)

Vi ste zaduženi i odgovorni za sadržaj koji želite da emitujete preko interneta. Sadržaj može dolaziti od raznih ulaznih uređaja (mikseta, mikrofon,kamera itd.) ili fajlova smeštenih na Vašem računaru. Nakon toga Vaš sadržaj se kodira uz pomoć odgovarajućeg kodera i šalje do do streaming servera. Koder je zapravo softver koji digitalizuje Vaš sadržaj sa ulaznog uređaja. U zavisnosti od streaming platforme (real, windows media) mogu se javiti uglavnom dve mogućnosti: server kontaktira koder i zahteva stream ili pak, koder šalje stream do IP adrese servera kako bi se emitovao odgovarajući sadržaj uživo.
Naravno, da bi se povezali sa serverima, biće Vam neophodna odgovarajuća Internet konekcija koja će podržavati prenos podataka na odabranoj brzini (koja naročito utiče na kvalitet Vašeg prenosa).

2. Serveri - odgovorni za distribuciju sadržaja

Da bi striming bio moguć naravno, neophodan je striming server koji prihvata kodirani signal iz encodera i šallje ga dalje do korisnika. Za kodiranje ulaznog signala, preporučuje se Adobe Flash Encoder u kome podešavamo parametre za pristup serveru uglavnom je to u obliku rtmp://serverIPadresa:port/live.
Parametar server ip adresa je naravno ip adresa striming servera, port je uglavnom 1935, a live je folder koji se gadja na serveru. Ali više o ovom podešavanju u posebnom tutorijalu o encoderu. Dakle, preko enkodera se povezujemo na striming server (ustream), a onda server na odgovrajuci plejer (downstream),kako bi krajnji korisnici mogli da prate strim.

3. Krajnji korisnik

Svrha bilo kog internet prenosa je da obezbedi najbolji moguci utisak na Vaš auditorijum, i omogući im pristup na veoma jednostavan način. Uglavnom se server konektuje na neki plejer koji može biti postavljen na Vašem ili našem sajtu (preporuka JW plejer).Takođe, strim se moze pratiti i uz pomoć nekog od plejera kao što su VLC ili QuickTime, tako da Vam sajt i nije obavezan.
Naravno, krajnji korisnik mora imati internet konekciju kako bi primao podatke istom brzinom kojom se i šalju i odgovarajući plejer instaliran na njihovom računaru, ukoliko nemate sajt na kome ce biti postavljen JW plejer.

rs domen

Registraciju željenih .rs domena možete započeti popunjavanjem formulara za proveru raspoloživosti.

Prijavite se i rezervišite na vreme domen iz .rs adresnog prostora - .in.rs .co.rs .org.rs edu.rs .rs

Ukoliko želite da rezervišete .rs domen proverite je li domen slobodan i popunite zahtev za registraciju domena.

Naziv domеna možе da sadrži cifrе (0-9), slova еnglеskog alfabеta (a-z) i crticu (-). Dužina naziva nе smе biti kraća od 2, niti duža od 63 znaka. Naziv nе smе da sadrži crticu na počеtku ili kraju (primеr: "www.-domen-.rs") i nе smе da sadrži dvе uzastopnе crticе na trеćoj i čеtvrtoj poziciji (primеr: "www.do--men.rs").

 Narucite .rs domain i platite online putem PayPal ili platnih kartica.

Copyright © 2010 Ninet Company d.o.o  Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!